Esztétikus fogtömés Sopronban

Dr. Czíner István fogorvos 25 év tapasztalattal

Telefon

+36 70 565 6161

Cím

9400 Sopron,
Várkerület 6.

Email

info@drcziner.com

Esztétikus töméskészítés, amalgám tömés csere

A fogak szuvasodásának ellátásakor vagy nyaki kopások esetén gyakran alkalmazunk esztétikus töméseket.

A köznyelvi szóhasználatban sokszor találkozunk a fehér tömés, illetve a fog színű tömés elnevezéssel. Ezek mögött leggyakrabban a kompozit tömőanyag áll.
Sok színárnyalatban elérhető, emiatt is olyan népszerű megoldás, amikor a fog színével harmonizáló anyaggal szeretnénk helyreállítani annak szerkezetét.
Amellett, hogy sokkal természetesebb színű megoldást jelent, a kompozit mechanikai tulajdonságainak köszönhetően képes megerősíteni a fogak meggyengült szerkezetét.

Lyukas foga mindenkinek lehet, minden életkorban. Azonban ezeket fontos, hogy minél korábban felfedezzük és kezeljük, hiszen ezáltal egy egyszerű és gyors kezelés keretein belül orvosoljuk a problémáját. Ellenkező esetben sajnos a szuvasodás és a baktériumok észrevétlenül terjedhetnek a mélybe. Ennek következményeként gyökérkezelés, majd a végleges helyreállítás során korona válhat szükségessé. Legrosszabb esetben a fog eltávolítása a megfelelő terápia.

Mi a töméseket előszeretettel készítjük úgynevezett abszolút izolálásban. Ez annyit jelent, hogy a helyreállítandó fogra (a tömés jellegétől függően akár a szomszédos fogakra is) gumilepedőt húzunk. Ezt kofferdamnak nevezzük, amely segít a fogat és a tömőanyagot a nyáltól, a nyelvtől, a vértő, illetve a kilélegzett párától távoltartani. Mindezekre azért van szükségünk, mert az előbb felsorolt tényezők hátrányosan befolyásolhatják a tömés minősét és annak élettartamát.

Az amalgám tömés az elmúlt évek során háttérbeszorult a kompozittal szemben. Ennek számos okát lehet megfogalmazni:

  • Készítéséhez több ép foganyag eltávolítása szükséges, ugyanis az amalgám tömés befogadására alkalmas üreget úgy kell kialakítani, hogy a mélyebb részein szélesebb legyen, mint a felszínhez közeli részeken. Ezzel szemben a kompozit tömés készítésekor csak a szuvasodás eltávolítása szükséges, emellett tömés a maradék foganyag szerkezetét is megerősíti.
  • Az amalgám tömés színe teljes mértékben különbözik a természetes fogakétól. Ezáltal sokszor zavaró tényező lehet a viselőjének.
  • Az amalgám tömésekből felszabaduló minimális mennyiségű higanytól való félelem. A felszabaduló mennyiség az érvényes egészségügyi határérték alatt van, azonban az amalgám tömések eltávolítása után egyértelműen alacsonyabb higany koncentráció mutatható ki a nyálban.

Mikor javasoljuk az amalgám tömés eltávolítását?

Olyan esetben javasoljuk Önnek a tömések eltávolítását és cseréjét kompozit tömésre (vagy nagyobb kiterjedésű tömések esetén kerámia Onlayre/Overlayre, illetve koronára), amikor az amalgám és a fog között felfedezhető rés található. Ez tökéletes behatolási kapu a baktériumok számára, amelyek meggyengítik a fog szerkezetét, annak töréséhez vezethetnek. Az amalgám alatt mélyebbre hatolva megtámadhatják a fogbelet, így a fog gyökérkezelését teszik szükségessé, súlyosabb esetben annak eltávolítását.

Természetesen esztétikai igényeinek megfelelően is szívesen kicseréljük Önnek, amennyiben szeretné, hogy a fogai teljes mértékben a valódi és eredeti színüknek megfelelően legyenek helyreállítva.től fogva állandó, mégpedig a páciensközpontú szemléletünk. A gondos, családias és személyre szabott gyógyítást ötvözzük a digitálizáció és a legmodernebb orvoslás vívmányaival.

Élvezze az Ön igényeinek megfelelően alakított kezeléseket és a teljeskörű fogászati ellátást a Czíner Dental Team orvosaitól.

Elégedettségi garancia

N

25 év tapasztalat

v

Konzultáció

Miért a Dr. Czíner Dental Team?

N

Nálunk egy kezelés akkor ér véget, amikor Ön maximálisan meg van elégedve. Ebben segít az alapos betegvizsgálat és a személyre szabott egyedi kezelési terv. Munkánk során szeretünk mindent lépésről-lépésre átbeszélni, hogy minden felmerülő kérdésre választ kaphasson.

N

A legmodernebb eszközöket alkalmazzuk az Ön kényelme és a tökéletes végeredmény érdekében. 3 dimenziós képalkotó rendszer, intraorális szkenner, arcszkenner, fúrósablon implantációhoz és digitális munkafolyamatok.

N

A kezelésének minden lépése egy helyen, a házon belül történik. A kezelés kezdetétől a végéig minden folyamat nálunk zajlik.

N

Összeszokott team dolgozik Önnel együtt és Önért. Specialistáink teljes összhangban végeznek minden beavatkozást. Sokéves tapasztalatainkat egymással megosztva jutunk el a célhoz, mert mindenben egyikünk sem lehet kiváló, azonban közösen azzá válhatunk. Nem csupán munkatársak, hanem barátok és családtagok is vagyunk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Adatkezelés

- Az adatkezelési tájékoztató itt tekinthető meg.

Dr. Czíner Dental Team Logo

Telefon

+36 70 565 6161

Email

info@drcziner.com

Cím

Sopron, Várkerület 6.

Call Now Button