All-on-X

Fogbeültetés Nobel Biocare implantátumokkal

Mit nevezünk ALL-ON-X kezelési koncepciónak?

A fogászat olyan tudomány, ahol évről évre új megoldások és módszerek jelennek meg a piacon.

Néhányat a fogorvosok gyorsan elfelejtenek és nem fogadnak el, míg másokat az évek folyamán továbbfejlesztenek, és később klinikai vizsgálatokkal is igazolják őket.

Az All-on-X módszert körülbelül 20 éve találta fel dr. Paulo Maló fogorvos.

Ez a kezelési koncepció olyan betegek terápiájára kínál lehetőséget, akiknek teljesen fogatlan az egyik, vagy mindkét állkapcsa, illetve olyan páciensek számára, akiknek még van saját foguk, de ezek már nem érdemesek a megőrzésre.

Az idős kor előrehaladtával megjelennek a csontvesztés első jelei, amik különösen a fogatlan állkapcsok esetében nyilvánvalóak.

All on 4 Nobel Biocare

A múltban a csontanyag hiány miatt sok betegnek nem tanácsolták a fogászati implantátumok beültetését. Ma ez már másképp van. Az All-on-X kezelési koncepció azoknak a betegeknek is ideális megoldást jelent, akiknek nagyon kevés a csontanyaguk, illetve akik esetében a csontplasztika már nem lehetséges.

E fogászati kezelés során egy állkapocsba összesen 4 db fogászati implantátum kerül behelyezésre, amelyek lehetővé teszik a fix fogpótlások viselését.

A Nobel Biocare fogászati implantátumok helyi érzéstelenítés vagy bódítás során is behelyezhetők.

Honlapunkon itt talál fontos és érdekes információkat az éber szedációról.

Az All-on-X megoldás legnagyobb előnye, hogy a fogászati páciens az implantáció napján egy olyan átmeneti megoldást kap, amely már fix.

Nem kell nélkülöznie a stabil fogsort, és az ebből fakadó biztonságérzetet evés vagy beszéd közben. A páciens már néhány nappal a kezelés után képes lesz elvégezni a
munkáját.

Az ilyen típusú, implantátummal alátámasztott fogpótlások olyan protézisek vagy foghidak, amelyeket szilárdan a csontba helyezett fogászati implantátumokhoz rögzítenek.

A korábbi kezelési módszereknél a legtöbb fogászati páciensnek az volt a problémája, hogy a fogsor kilazult, de ennél a megoldásnál ez nem fordulhat elő. Már közvetlenül a fogsor átvétele után magas szintű viselési kényelmet biztosít a páciensek számára.

Zahnimplantate

Fogimplantátum

Manapság, ha a fogimplantátumokról hallunk valakit beszélni, szinte kivétel nélkül tudjuk, hogy ez mit jelent. Az implantáció ma már rutinszerű fogászati kezelés, és egyre több fogászati páciens ismeri a fogászat ezen területét.

Zahnbrücke

Fogászati híd

A fogászatban a foghíd egy fix fogpótlás, amely a fogrést pótolja.

A fogászati híd akkor javasolt, ha az implantátumos megoldás különböző okok miatt nem lehetséges, és a szomszédos fogak nem védhetők.

Sedierung

Bódítás

Sok fogászati betegnél előfordul, hogy fél a fogorvostól, és már az első fogászati találkozón reszket az aggodalomtól. Szorongó betegek esetében a félelem általában egy korábbi rossz tapasztalatból vagy traumából származik.

Mire kell figyelnie páciensként, ha All-on-X megoldást szeretne?

A műfoggyökér gyógyulása több hónapig tart. Ez idő alatt az implantátum elcsontosodik az állcsontban, és a gyógyulási idő után terhelhetővé válik.

Miután az implantátum berögzült a csontba, következhet a protézis illesztése.

A fogászati implantátumokra különféle anyagokból, például fémkerámiából, titánkerámiából vagy cirkóniumból készült fogkoronák és foghidak vagy egyéb fogsorok, például protézisek rögzíthetők.

Fogászati páciensként mindenekelőtt sok információt kell összegyűjtenie arról a fogászati rendelőről, ahol ilyen típusú fogászati kezelést szeretne igénybe venni.

A soproni Dr. Czíner fogászati rendelőben olyan modern eszközök vannak, mint a digitális volumentomográfia. Ez a korszerű technika, és a 3D röntgen diagnosztika a legfontosabb az implantáció tervezéséhez.

Az első személyes találkozás alkalmával a fogorvos olyan modern eszközökkel jelenít meg háromdimenziós képet a fogászati páciens számára, amelyeket még csak néhány fogászati rendelőben használnak.

Ezeknek a 3D-s képeknek a segítségével a fogorvos nagyon részletesen meg tudja tervezni a teljes fogászati kezelést, és képes előre kiküszöbölni a kockázatokat.

Az eredményes All-on-X megoldás egyik nagyon fontos feltétele, hogy az implantátum beültetése után a páciens megfelelően gondoskodjon a saját szájhigiéniájáról.

A fogorvosok és implantológusok szakszerű tanácsot tudnak adni önnek a fogászati implantátumokkal kapcsolatban. Kérjük, egyeztessen időpontot fogorvosával az implantátumokkal kapcsolatos megbeszélésére.

Elégedettségi garancia

N

25 év tapasztalat

v

Konzultáció

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Adatkezelés

- Az adatkezelési tájékoztató itt tekinthető meg.

Dr. Czíner Dental Team Logo

Telefon

+36 70 565 6161

Email

info@drcziner.com

Cím

Sopron, Várkerület 6.

Call Now Button